1. Social Media Paladins Polska
- Fanpage na Facebook`u - facebook.com/Paladinspolska/
- Ogólna grupa dyskusyjna na Facebook`u - facebook.com/groups/PaladinsPolska/
- Grupa dyskusyjna poświęcona Paladins na PS4 oraz Xbox - facebook.com/groups/PaladinsPolskaKonsole/
- Oficjalne polskie forum - forum.paladinspolska.pl lub forums.paladins.com/forumdisplay.php?41
- Twitter - twitter.com/PaladinsPolskaa
- Twitch.tv - twitch.tv/Paladins_Polska
- Youtube - youtube.com/PaladinsPolska
- Komunikatory głosowo/tekstowe
- TeamSpeak 3 - ts3.paladinspolska.pl KLIKNIJ MNIE
- Discord - discord.gg/q6wpMjy lub discord.me/PaladinsPolska
2. Dlaczego nie działają serwery?
Jest wiele możliwości. Wgrywana aktualizacja/prace konserwacyjne/problemy techniczne.
Aby być na bieżąco co się dzieje z serwerami polecamy dwie opcje:
- Wejdź na stronę status.hirezstudios.com/ i sprawdź status
- Wejdź na nasz serwer Discord (patrz punkt 1) i zobacz co jest napisane na kanale tekstowym #status_serwerow
3. Wyświetla mi się błąd "Cannot start Hirez Authenticate and Update Service. Try [...]". Co mam zrobić?
Podejmij kroki które opisałem w tym temacie - KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DO TEMATU
4. Nie mogę włączyć gry. Brakuje pliku "MSVCP110.dll/MSVCP 100.dll". Co teraz?
Brakujące pliki .dll to nic innego jak aktualizacje składników Windows.
Pobierz plik odpowiadający wersji Twojego systemu, zainstaluj go i zrestartuj komputer.
Poniżej znajdziesz paczki które należy zainstalować
5. Chcę włączyć grę ale mam informację "Zainstaluj Wymagane Oprogramowanie / Re-run Prerequisite Programs". O co chodzi?
Każda gra potrzebuje jakieś składniki - oczywiście aby działała poprawnie. Paladins też ma swoje składniki które powinny być zainstalowane. Nie zawsze dzieje się to automatycznie, więc trzeba grze pomóc.
W tym celu, w Launcherze, należy kliknąć koło zębate (Kliknij tutaj aby zobaczyć zdjęcie), a następnie "Rozwiązywanie Problemów/Troubleshoot".
Pojawi się nowe okno (Kliknij tutaj aby zobaczyć zdjęcie) w którym należy kliknąć
- Jako pierwsze "Re-run prerequisites"
- Jako drugie zaleca się "Restart Service"
Po powyższych krokach należy zrestartować komputer - voilà
6. Kiedy gra wyjdzie z fazy BETA? Czy po tym wszystkie postępy zostaną zresetowane?
Dokładna data nie jest znana - obserwuj nasz Fanpage (patrz punkt 1) aby być na bieżąco z takimi informacjami.
Nie, wszystkie postępy graczy zostaną zachowane.
7. Na jakich platformach można grać w Paladins?
Paladins jest dostępne na PC (wersja Steam oraz No-Steam), Mac`u, PS4 oraz Xbox One.
8. Jak działa system rankingowy? Co muszę o nim wiedzieć?
W tym temacie - KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DALEJ, opisaliśmy jak działa najnowszy system rankingowy.
9. Połączenie konta Hi-Rez z Twitch.tv oraz Facebook - Jak to zrobić i co to daje?
Proces łączenia kont oraz dodatki z tym związane przedstawiłem w tym temacie - KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DALEJ.
10. Która postać jest lepsza? Androxus czy Seris? Możecie mi podać talie do tych Czempionów?
Pytanie tego typu jest jednym z najczęściej zadawanym na naszej grupie dyskusyjnej (patrz punkt 1).
Są to ciężkie debaty i najlepiej toczyć je właśnie na Facebook`u.
Zapraszamy do naszych grup, wpadnij i zadaj pytanie, a użytkownicy z chęcią przedstawią Ci różnice.
Co do talii kart - polecamy także zapytać na grupie. Z aktualizacji na aktualizację wszystko się zmienia, a u nas znajdziesz rady nawet od zawodowych graczy (których możesz też znaleźć u nas na serwerze Discord - patrz punkt 1)
11. Co wprowadzi nowa aktualizacja?
Wszystkie opisy nadchodzących aktualizacji znajdziesz w dziale Nowości - KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DALEJ.
Polecam także śledzić naszego Fanpage`a na Facebook`u (patrz punkt 1) - tam są zawsze najświeższe informacje ze świata Paladins.
12. Podejrzewam jednego z graczy o używanie nielegalnego oprogramowania. W jaki sposób mogę go zgłosić?
Jeżeli podejrzewasz kogoś o nielegalne działania, to zgłoś to przez etykietę wsparcia - KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DALEJ.
Jeżeli masz problem z napisaniem zgłoszenia to napisz do mnie prywatną wiadomość - z chęcią Ci pomogę.
13. Znalazłem błąd w polskim tłumaczeniu gry. Gdzie mogę go zgłosić?
Zapraszamy na nasz serwer Discord (patrz punkt 1).
Posiadamy specjalny kanał tekstowy #lokalizacjapl_tlumaczenia, gdzie HiRezMesme zbiera informacje na temat błędów w tłumaczeniach.
14. Jak zrobić screen`a w grze? PrintScreen nie działa, daje czarny ekran po wklejeniu do Paint`a.
Jeżeli nie używasz zewnętrznego programu do robienia screen`ów w grze (np. Mirilis Action) i chcesz zrobić to przez PrintScreen i Paint`a to zmień w opcjach graficznych "Rodzaj Ekranu".
Przy ustawieniu "Okno bez ramek / Borderless window" gra będzie nadal w pełnym ekranie, a PrintScreen będzie działał poprawnie![]()
15. PTS? Publiczny Serwer Testowy? Co to jest? Jak na nim zagrać i przetestować najnowszą aktualizację?
Zapoznaj się z tym tematem - PTS czyli Public Test Server - Jak to ugryźć? (KLIKNIJ TUTAJ ABY PRZEJŚĆ DALEJ. Tutaj jest wszystko opisane
16. Jak zmienić opcjonalne ustawienia gry przez komendę?.
Zanim włączysz grę, kliknij w launcherze znaczek koła zębatego. Pojawią się dwie linijki gdzie możesz wpisać tekst. Jedna z nich to "Opcjonalne ustawienia gry w linii komend".
To właśnie w tej linijce wpisujesz komendy.
17. Czy gra przejdzie kiedyś na model Pay to Win (P2W)?
Tak. Będzie kosztowała 50 euro.
Oczywiście, że nie. Gra będzie się rozwijała, i jedyne za co będziecie mogli (a nie musieli) płacić to ulepszenia wizualne. Skórki Czempionów, do broni, wierzchowców. Tylko i wyłącznie poprawki wizualne, ewentualnie "boostery" pomagające Ci w zarabianiu doświadczenia lub złota. Ale złoto i tak jest używane do kupowania...SKÓREK![]()
ALWAYS FREE TO PLAY!
18. Za co dostałem xxx złota?
Aktualizacja OB67 wprowadziła kolejne zmiany związane z kartami. Każdy gracz posiadający duplikaty kart dostał rekompensatę w postaci złota - więcej na ten temat znajdziecie tutaj - KLIKNIJ MNIE.
19. Dlaczego nie mam trybu Battlegrounds?
Tryb ten był testowany w grze. Po testach przepełnionych sukcesami, deweloper stwierdził że zostanie to wydane jako osobny tytuł.
Kiedy gra ukaże się publicznie?
Obserwujcie NASZĄ STRONĘ - KLIK, aby być na bieżąco z takimi informacjami.
Temat ten będzie aktualizowany na podstawie danych, które będę zbierał na naszym forum, w grupach dyskusyjnych i na serwerach głosowo/tekstowych.
Brakuje tu jakiegoś pytania? Napisz w komentarzu o które pytanie chodzi, a ja zweryfikuję czy powinno się ono w tym temacie znaleźć![]()